• ПДФПечатЕ-мейл

 Д-р Станчев - 0887 717233

Базални зъбни импланти

Зъбните импланти заместват липсващите зъби като се поставят в костта на тяхното място. С тях могат да бъдат възстановени единичен или повече зъби. Най-често използваните и успешни импланти днес са винтовите титанови импланти. В Дентален център СИ-Дент се прилага швейцарската имплантна система IHDEDENTAL. Виж тук. Базалните импланти имат идеално гладка повърхност, върху която не могат да се размножават бактерии. Това позволява те да се поставят веднага след изваждането на зъба. Тези импланти са подходящи при пациенти с пародонтални заболявания, при пушачи и при пациенти с недостатъчна по обем кост. Поставянето на базалните импланти се извършва с местна упойка, през венеца, без да се прави разрез. За предварителна диагностика е необходимо да се направят панорамна снимка и компютърна томография. Базалните импланти са едночастови, като имплантът и надстройката са монолитно свързани. За разлика от двучастовите импланти, които се поставят в меката гъбеста кост, базалните импланти се закрепват в твърдата кортикална кост. Това позволява върху тях веднага да бъде изработена и поставена постоянна конструкция от металокерамика или цирконий. При тези импланти не е необходимо да се изчаква няколко месеца за остеоинтеграция, както е при двучастовите импланти.

Powered by Web Agency

Металокерамика

Най-разпространените конструкции за неподвижно протезиране - корони и мостове, са металокерамичните. Вътрешната част на тези конструкции е от метална сплав, а външното покритие е от керамика. С металокерамиката се постига точно възпроизвеждане на естествения цвят и форма на зъбите.

Цирконий

От цирконий се изработват корони и мостови конструкции ,които могат да бъдат поставени и върху импланти.При циркониевите конструкции няма метал и затова не се наблюдават алергични реакции и промяна в цвета на венеца , както понякога се получава при металокерамиката. Те имат изключителна здравина и издръжливост и перфектно пресъздават естествения цвят на зъбите.


С предварително записване на час


Д-р Станчо Станчев
тел: 0887 717233
e-mail: si.dent@abv.bg
Работно време:
От понеделник до петък
От 09.00ч. до 19.00ч.гр.Варна

бул."Вл. Варненчик" 112
(синята бизнес сграда-входът е отзад )